Grillrecept Vegetariskt

Grilla vegetariskt ikväll?

Häng på den gröna trenden och grilla veganskt/ vegetariskt ikväll! Här finns vegetariska recept för hela familjen. Det veganska utbudet är underbart att grilla, för att varva med kött!

Grillad sötpotatis med sesamfrön och ajvardipp (4 portioner)

Du behöver:

  • 1 sötpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • Sesamfrön

Ajvardipp

  • Ajvar relish på burk
  • Matyoghurt

Gör så här:

  1. Smaka av yoghurten med ajvar relish.
  2. Tvätta och skär sötpotatisen i centimetertjocka skivor.
  3. Lägg potatisen i en plastpåse, häll i olja, knyt ihop och vänd runt. Det spar olja och är mindre kladdigt än att pensla skivorna på olja.
  4. Grilla sötpotatisen mjukt, cirka 5 min per sida på medelstark värme. Strö över sesamfrön vid servering.
  5. Servera potatisen med ajvardipp.

Källa: Mitt Kök

Grillad majskolv med parmesansmör (4 portioner)

Du behöver:

  • 4 st majskolvar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 50 g parmesanost

Gör så här:

  1. Koka majskolvarna tills de har en minut eller två kvar (cirka 8–9 min) innan de är helt klara. Spola dem med kallt vatten.
  2. Skala vitlöksklyftan och riv den och skalet från citronen fint. Blanda vitlöken, citronskalet, persiljan och saltet med smöret.
  3. Riv parmesanosten fint och vänd ner allt utom någon deciliter i smöret.
  4. Låt smöret stå framme så att det är mjukt när det ska serveras.
  5. Grilla majskolvarna runt om tills de fått färg och är klara. Lägg dem på ett snyggt fat, klicka på smöret och njut av att beskåda själva smältandet.
  6. Strö över den sista parmesanen och servera med en stor hög servetter.

Grillad vegetarisk halloumiburagre (2 portioner)

Du behöver:

  • 200 g halloumi
  • Olja
  • 2 hamburgerbröd
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl rucola
  • ½ skivad avokado
  • 2 strimlade soltorkade tomater
  • 1 msk finhackad inlagd jalapeño
  • Rostade pumpakärnor
  • Picklad rödlök

Gör så här:

  1. Grilla halloumin.
  2. Grilla hamburgerbröden.
  3. Bred majonnäs på underdelen av bröden. Lägg på rucola, avokado, soltorkade tomater, jalapeño och två halloumibitar per bröd.
  4. Toppa med rostade pumpafrön och den picklade rödlöken.