Grill & BBQ-VM 2015

År 2015 var det dags – Svenska Grillfrämjandet (SBQA) fick äran att anordna Grill och BBQ-VM i Göteborg. Det var det världsomspännande förbundet World Barbecue Association (WBQA) som offentliggjorde beslutet under ett besök i Göteborg. WBQA:s ordförande Patrick O’Sullivan motiverade det med orden att Sverige är en ”framstående grillnation” och att Göteborg har ett bra ”renommé som evenemangsstad”.

13–14 juni i Göteborg

Göteborg levererade som utlovat. Under den 13 och 14 juni fylldes Heden i stadens centrum med grillandslag från en mängd olika länder och förväntansfulla supporters. Hela eventet pågick i tre dagar mellan den 12 och 14 juni med två fullspäckade tävlingstillfällen.

På 6 000 kvadratmeter gjorde lagen upp om världsmästartiteln framför den entusiastiska publiken och den internationella juryn. Lagen tävlade i de sju enskilda rätterna kyckling, fisk, nötkött, fläsk, fisk, vegetariskt och dessert. En vinnare utsågs i varje gren, och en totalvinnare korades.

Resultat från Grill & BBQ-VM 2015

Det favorittippade Swedish BBQ team var regerande europamästare och tävlade nu på hemmaplan. De tog hem en delseger, men det räckte tyvärr inte till den sammanlagda VM-titeln. Här har ni det fullständiga resultatet från 2015 års Grill & BBQ-VM:

Totalmästare

  1. British Bulldog BBQ, Storbritannien
  2. Redline Chlaggi Brutzler, Schweiz
  3. BBQ Plus, Belgien

Nordisk mästare

Smoke it all, Danmark

Svensk mästare

Grrillgrabbarna, Stockholm

Världsmästare gren för gren

Fisk:

Grill Different, Italien

Kyckling:

Swedish BBQ Team, Sverige

Revbensspjäll:

British Bulldog BBQ, Storbritannien

Grisbog:

Team Borgström, Sverige

Oxbringa:

Austria BBQ Crew, Österrike

Extragrenarna

Home style cooking:

Vitalgarten BBQ-Club, Österrike

Vegetariskt:

Austria BBQ Crew, Österrike

Dessert:

Swedish BBQ Team, Sverige