Grill & BBQ-SM 2017

Allt du behöver veta om SM

Varje år ordnar Svenska Grillfrämjandet SM i Grill och BBQ för alla Sveriges grillentusiaster. SM-kval arrangeras på flera håll i landet, där de bästa får chansen att utmana varandra i Göteborg.

2017 års mästerskap var, precis som många tidigare, fullt av grillkol (600 kilo närmare bestämt) goda råvaror, och några av landets hungrigaste grillfanatiker.

Vill du delta i nästa SM? Kolla in Svenska Grillfrämjandets Facebooksida för senaste nytt.

Grill och BBQ-SM på Liseberg

Den 20 maj 2017 intogs nöjesparken Liseberg av Sveriges bästa grillare och ett helt gäng peppade besökare. Under två dagar gjorde lagen upp i de sex kulinariska kategorierna bog, högrev, kamben, kyckling, lax och vegetariskt. En vinnare utsågs i varje kategori. När delvinnare hade korats var det dags att utse vilket lag som skulle bli totalvinnaren i Grill och BBQ-SM 2017, och därmed också bli svenska mästare i grillning.

Resultat från Grill och BBQ-SM 2017

Det blev en rafflade kamp med många duktiga grillare. Trots en jämn spridning över delvinster togs storsegern av det lag som vann kategorierna högrev och lax, nämligen Lingon & Dill BBQ Team från Norrköping. Här har ni resultatet från samtliga delmoment:

Totalmästare

  1. Lingon & Dill BBQ Team
  2. Barbie Q
  3. Lowlands BBQ

Bog

Team Öxabäck 8

Högrev

Lingon & Dill BBQ Team

Kamben

Friggin BBQ

Kyckling

Team FIR-E

Lax

Lingon & Dill BBQ Team

Vegetariskt

Lowlands BBQ

Vill du grilla som en mästare?

Även om du kanske inte siktar mot mästerskap kan det alltid vara bra att lära av proffsen. Kolla in SM-mästarnas grilltips. Oavsett om det är den rimmade oxbringan eller den lite billigare flanksteken som ligger på grillen hemma hos dig finns det alltid nya tips och trix att lära – så du blir grannskapets grillmästare.