Vilken grill ska man köpa?

Att grilla med vänner och familj är något alla uppskattar. Grillen är en höjdpunkt under vår, sommar samt semesterledigheten och bidrar till goda middagar och ett socialt umgänge. För att skapa extra krydda på din mat bör du köpa en grill av hög kvalitet.

Vilken grill passar mig?

Idag kan det vara svårt att veta vilken typ av grill som passar ens behov. Detta då det idag finns mängder av olika sorters grillar för olika ändamål. I en artikel på villanytt.se kan du läsa djupare om olika grillar samt vad du ska tänka på när du ska välja rätt grill. Hos gasspisen.se kan du också hitta mängder av grillar online för olika tillfällen och behov. Nedan går vi igenom populära grillar som används i hem runt om i landet.

Gasolgrill

Det finns många fördelar med gasolgrillar. Med en gasolgrill kan du snabbt och smidigt komma igång med matlagningen bara genom ett knapptryck samt att du efter kan rengöra grillen enkelt. Du kan med en gasolgrill kontrollera och behålla värmen bra, vilket är tacksamt för miljön. Nackdelen med en gasolgrill är att denna typ av grill kräver betydligt mer underhåll. På gasspisen.se kan du hitta mängder av gasolgrillar online. Här hittar du grillar med gasol som håller i många år framöver.

Kolgrill

Sugen på att köpa kolgrill? En kolgrill är tillverkad i ett slitstarkt och motståndskraftigt material, vilket gör att kolgrillar tål hög värme i alla väder. Det finns idag också flera olika storlekar på kolgrillar, vilket gör att du smidigare kan ta med en bärbar grill med kol på utflykter vilket är en stor fördel. Nackdelen med kolgrill är att du måste vänta länge på maten. Det krävs alltså mer tidsplanering för att grilla på kolgrill. På gasspisen.se kan du hitta allt från en stor kolgrill till små och bärbara kolgrillar för utflykterna.

Elgrill

Om du bor i en lägenhet eller i ett hus där gasol- eller kolgrillar inte accepteras, är en elgrill ett bra alternativ. En elgrill tar minimal plats i hemmet och är också smidig och rättrengörlig vilket är till en stor fördel. Nackdelen med elgrillar är att de inte ger av sig lika god grillsmak på maten. Vissa grillar behöver också längre tid för att värmas upp ordentligt. Idag finns det elgrillar i olika storlekar. Allt från större grillar att ha på balkongen, till små elgrillar att ha på bordet. Hos Gasspisen hittar du mängder med elgrillar i olika storlekar och för olika behov. Vilket passar dig bäst?

Grillhus till grillplatsen

Ett grillhus passar perfekt för parken eller gården i er bostadsrättsförening och fungerar som en naturlig samlingsplats. Här kan vänner och familjer samlas för goda middagar under trevliga sommarkvällar – oavsett om regnet faller eller solen skiner. Ett grillhus är en väl värd investering för en mysig omgivning och för ökad gemenskap. Hos CADO hittar du flera olika varianter av grillhus som förgyller grillplatsen i området.

Vad är skillnaden på kolgrill och gasolgrill?

Den största skillnaden på en kolgrill och gasolgrill är att kolgrillen ger maten en rökigare smak. Med en kolgrill måste du även ha lite mer tålamod med tändning och släckning då detta tar betydligt längre tid än med en gasolgrill. Gasolgrillar är nämligen lätta att hantera då de är snabbstartade och lättstädade.

Utekök med grill

Det är en sak att stå ute i trädgården och grilla en varm sommardag, men det är något helt annat att laga mat utomhus i ett utekök. Utekök med grill bidrar oftast till sommarens bästa måltider och grillkvällar och du får en hemtrevligare och roligare matlagning med köksredskap utomhus. Dags att bygga utekök till din grill? Eller kanske ska bygga ett nytt utekök med grill? I en artikel på skonahem.se kan du se 18 tips och inspiration på härliga utekök att ta del av.

5 viktiga och bra grilltillbehör att köpa till din grill

Förutom att ha en bra grill som passar dina behov bör du se över lite grilltillbehör som är bra att ha vid sidan av – och som underlättar vägen till en perfekt grillad måltid. Vill du läsa mer om varje tillbehör kan du göra det i en artikel från mittkok.se.